Izaberite vizu koja vas zanima

Vizna procedura za Veliku Britaniju

Državljanima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije su neophodne vize za ulazak na teritoriju Velike Britanije, pa čak i ako ne prolaze kroz pasošku kontrolu i odmah nastavljaju putovanje.

Apliciranje se vrši preko interneta, popunjavanjem online aplikacije. Termin za predaju dokumenata za vizu Velike Britanije u APC-u (Viza aplikacionom centru) se  rezerviše putem interneta, a aplikant je u obavezi da lično preda dokumenta. Viza aplikacioni centar se nalazi na Novom Beogradu u Omladinskih Brigada 88a.
U zavisnosti koja je vrsta/podvrsta vize (turizam, biznis, spajanje porodice, posao, studiranje…) zavisi i cena vize.
Dokumenta koja se predaju za apliciranje za vizu Velike Britanije zavise od statusa aplikanta i svrhe putovanja u Veliku Britaniju.
Neophodan je važeći, biometrijski pasoš, koji je u važnosti još minimum 6 meseci nakon planiranog povratka u zemlju, a pomenuto je da ostala dokumenta koja se prilažu zavise od svrhe putovanja i statusa aplikanta (student, (ne)zaposleno lice…)
Našim klijentima nudimo uslugu online popunjavanja aplikacije, slanja spiska neophodnih i poželjnih dokumenata, zakazivanje termina u Viza aplikacionom centru, uslužno plaćanje vize elektronskim putem, konsultacije.

Galerija

Velika Britanija

Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Severne Irske se nalazi na severozapadu Evrope.
Sastoji se od četiri sastavne zemlje: Engleske, Velsa, Škotske i Severne Irske. Ima kopnenu granicu sa Republikom Irskom. Okruženo je Severnim morem, Irskim morem i Atlantskim okeanom, a jugoistočna obala Velike Britanije se približava na 35 km od obale severne Francuske, od koje je odvojena kanalom Lamanšom.

Ukupna površina Ujedinjenog Kraljevstva je približno 243.610 km2, a broji oko 63 miliona stanovnika.
Glavni, ujedno i najveći grad i finansijski centar je London, sa populacijom od 10.3 miliona stanovnika.

Po uređenju je konstituciona monarhija sa parlamentarnom demokratijom. Na čelu monarhije je kraljica Elizabeta II koja vlada od 1952 godine.

Velika Britanija je peta najrazvijena ekonomija na svetu.
Valuta je britanska funta (GBP).

 

Zanimljivosti

Kraljevska opservatorija u Griniču u Londonu je početna tačka nultog meridijana. Ujedinjeno Kraljevstvo se nalazi između 49 ° i 61 °CGŠ, i između 9° ZGD i 2° IGD.

U Britaniji se svakodnevno popije 165 miliona šoljica čaja.

U jednom trenutku, kao kolonijalna sila, Velika Britanija je zauzimala ¼ ukupne površine sveta.

Britanska kraljica Elizabeta II posetila je više od 116 svetskih država, iako uopšte nema pasoš.

Kontaktirajte nas