Strah od apliciranja za vizu

U prethodnih 50ak godina se manjala jačina pasoša sa naših prostora, od čuvenog “crvenog” pasoša kojem su vrata bila otvorena bezmalo bilo gde, do perioda kada je bila potrebna viza za gotovo bilo koju drugu zemlju.

Danas, jačina našeg pasoša se popravila, te tako imamo slobodan, bezvizni režim za 119 zemalja, što je , složićete se, velik broj. Za neke zemlje ipak je neophodno platiti vizu pri ulasku u zemlju, ili samo popuniti kratak formular pre putovanja što i dalje ne predstavlja prepreku za putovanje.

Postoje zemlje za koje je, ipak, neophodno pripremiti pregršt dokumenta, ličnih papira i novca. Dosta aplikanata za vizu neretko i odustaje od apliciranja jer veruju da je to ipak nešto „nedostižno“. Ono što iz iskustva možemo da kažemo je da izuzetno mali postotak, gotovo neznatan broj aplikanata bude odbijen za vizu ukoliko imaju dovoljno novčanih sredstava ili dovoljno jak „razlog“ da se vrate u zemlju iz koje apliciraju.

Našim klijentima uvek pružamo besplatne konsultacije prilikom prvog razgovora i kada nas upute u detalje svrhe putovanja i ličnog statusa, možemo da asistiramo pri odabiru odgovaraajuće vize kao i da odgovorimo na dodatna pitanja šta je to sve aplikantu potrebno kako bi što lakše, jednostavnije i bez prevelikog stresa uspešno aplicirao.

Pogledaj sve vesti