Izaberite vizu koja vas zanima

Vizna procedura za SAD

• Državljanima Srbije neophodne su vize za ulazak u Sjedinjene Američke Države (SAD). Svrha putovanja određuje vrstu vize. U zavisnosti od toga da li planirate posetu, život, rad ili studiranje u SAD razlikuju se tipovi viza za koje mozete podneti zahtev (postoje dva tipa: neuseljenička i useljenička viza), s tim da postoje podvrste koje odgovaraju svrsi vašeg putovanja odnosno boravka. Ambasada ili konzulat ce odlučiti da li je kategorija vize za koju aplicirate odgovarajuća.
• Klijentima nudimo mogućnost uslužnog popunjavanja aplikacije preko interneta i zakazivanje intervjua.
• Državljanima određenih EU zemalja potrebna je Elektronska Putna Autorizacija ESTA, stoga nudimo mogućnost uslužnog popunjavanja aplikacije preko interneta i uslužno plaćanje ESTA elektronske vize.
• Detaljno nam opišite vaš slučaj i daćemo vam stručni savet o odgovarajućoj vrsti vize uz kompletnu konsultantsku podršku kroz pripremu i predaju zahteva za vizu.

Galerija

Sjedinjene Američke Drzave

Sjedinjene Američke države su federalna ustavna republika koju čini pedeset država, pet teritorija i jedan federalni okrug.

48 država je smešteno u centralnom delu Severne Amerike između Atlantika i Pacifika, na severu se graniče sa Kanadom a na jugu sa Meksikom. Dršava Aljaska je na severozapadu kontinenta na granici sa Kanadom i Rusijom, dok je država Havaji smeštena u Pacifiku.  Ostale ostrvske teritorije su Portoriko, Američka Devičanska Ostrva, Američka Samoa, Gvam i Severna Marijanska ostrva.

Uređenje SAD je zasnovano na Ustavu Sjedinjenih Američkih Država napisanom 1787. godine. Ovaj ustav je do danas dopunjen sa samo 27 amandmana. Prvih 10 se grupno nazivaju “Deklaracija Prava” (Bill of Rights) i odnose se na osnovna prava državljana Sjedinjenih Američkih Država, kao što su pravo na slobodu govora i veroispovesti.

Sa preko 324 milona stanovnika SAD su treća najveća država na svetu. Obuhvataju površinu od 9.826.630 km2 i protežu se kroz 9 vremenskih zona.

Glavni grad je Vašington, dok je najnaseljeniji grad Njujork.

Valuta je američki dolar (USD).

Zanimljivosti

U rezervatima, kojima sami upravljaju, danas živi 544 indijanskih plemena sa otprilike milion ipo stanovnika.

Amerika je kupila Aljasku od Rusije 1867. godine po ceni od dva miliona dolara.

Kip slobode u Njujorku je Francuska poklonila 1884. godine SAD-u. Projektovao ga je Auguste Bartholdi i poslao preko Atlantika zapakovanog  u 210 sanduka.

 

Key words: viza za ameriku, Amerika, dokumenta za vizu Amerike, apliciranje za vizu, ambasada Amerike

Kontaktirajte nas