Izaberite vizu koja vas zanima

Vizna procedura za Australiju:

  • Državljanima Srbije neophodne su vize za ulazak na teritoriju Australije, a svrha putovanja određuje vrstu vize. U zavisnosti od toga da li planirate turističku posetu, zaposlenje, studiranje ili preseljenje u Australiju razlikuju se tipovi viza za koje možete podneti zahtev, dok neke od njih imaju i podvrste. Ambasada ili konzulat odlučuju koja je kategorija vize za Vas odgovarajuća.
    Klijentima nudimo: uslužno popunjavanje online aplikacije, uslužno plaćanje elektronske vize, konsultacije vezane za neophodnu dokumentaciju, sugestije i podršku tokom apliciranja.
    Detaljno nam opišite Vaš slučaj i daćemo Vam stručni savet o odgovarajućoj vrsti vize uz kompletnu konsultantsku podršku kroz pripremu i predaju zahteva za vizu.

Galerija

O Australiji

Australija, zvanično Komonvelt Australija, je istovremeno najveće ostrvo i najmanji kontinent. Najveća je drzava u Okeaniji  i šesta država po veličini u svetu.

Australija se sastoji od šest država, tri kopnene teritorije i sedam manjih prekomorskih teritorija.  Države su Novi Južni Vels, Kvinslend, Južna Australija, Tasmanija, Viktorija i Zapadna Australija. Dve značajnije teritorije su Severna Teritorija i Australijska Prestonička Teritorija.

Australija se prostire na 7.741.220 km2. Glavni grad je Kambera, a najveći grad je Sidnej.
Broji oko 23 miliona stanovnika gde je većina stanovništva evropskog porekla, dok starosedeoci, Aboridžini, čine samo oko 2,2% populacije.

Po uređenju je ustavna monarhija sa parlamentarnom demokratijom. Australijski monarh je kraljica Elizabeta II koju na saveznom nivou predstavlja generalni guverner Australije.

Zvanični jezik je engleski. Dominantna religija je hrišćanstvo.

Valuta je australijski dolar (AUD).

Zanimljivosti

Kengur i ptica emu su izabrani za simbole na australijskom grbu jer se ne mogu kretati unazad, što simbolizuje narod koji se kreće napred.

U Australiji živi 10 od 15 vrsta najsmrtonosnijih zmija na svetu.

 

Kontaktirajte nas